Forum Banzaj.pl » Majsterkowanie, warsztat, narzędzia » Wygodne rozwiazania w domu

Wygodne rozwiazania w domu

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
draco

Post 2022-05-20, 10:19  //  Wygodne rozwiazania w domu Odpowiedz z cytatem
Mam nadzieję, ze temat odpowiedni do działu. Mianowicie czy ktos moze się buduje albo już się wybudował? Jakie wygodne rozwiazania polecicie u siebie? Co się Wam najlepiej sprawdziło? Jestem w trakcie budowy domu i zastanawiam się nad czym mam pamiętać.
Reklamy
fleszyn

Post 2022-05-20, 12:36  //  Wygodne rozwiazania w domu Odpowiedz z cytatem
Zdecydowanie blat kamienny, koniecznie spiżarnia w domu i bateria w kuchni z wyjmowaną częścią i możliwością zmiany rodzaju strumienia, No i w kuchni tak duży zlew, żeby mozna było spokojnie umyc wielki garnek czy dużą blachę (całe życie się wkurzam na konieczność dziwnego manewrowania takimi większymi przedmiotami nad mikroskopijnymi zlewami lub wielkimi z przedzieleniem po środku). No i może to nie pomieszczenia, ale jeśli ktoś lubi pobawić się w ogródek czy po prostu przetwory etc to dookoła domu 2 tarasy (z 2 różnych stron). Jeden bardziej reprezentacyjny, drugi roboczy. Jak np suszę latem na roboczym zioła czy ogarniam inne rzeczy, nie przeszkadza to w siedzeniu na reprezentacyjnym tarasie czy niespodziewanym przyjęciu tam gości. Zawsze czegoś takiego mi brakowało i u siebie robię właśnie dwa tarasy z takim przeznaczeniem. Nie wyobrażam sobie inaczej. Przy roboczym oczywiście koniecznie kran na zewnątrz i najlepiej zamontowany od razu na zewnątrz zlew (odpływ oczywiście do ziemi bezpośrednio, bo chodzi właśnie o niezapychanie rur ziemią z warzyw z ogródka) A same krany na zewnątrz robię zresztą z dwoch boków domu. Podpatrzone u teścia, dla mnie idealne rozwiązanie.
Kabina prysznicowa najlepiej bez brodzika. W jednej łązience mam brodzik,w drugiej mam taki walk in i jakbym miał podjąć decyzję ponownie to na pewno zdecydowałbym się na walk in w jednej i w drugiej łazience.
Znacznie wygodniejsze rozwiązanie.
I mało czyszczenia bo zamówiliśmy po prostu w Leroy Merlin taką szybę:
riddle

Post 2023-10-02, 07:22  //  Wygodne rozwiazania w domu Odpowiedz z cytatem
1. Własna studnia - ujęcie wody
2. Żałuje ze nie zrobiłem pralki i suszarki w garderobie
3. Gabinet
4. Garderoby w pokojach dzieciaków
5 garaż z wnęka na rowery, kosiarkę itp
6. Szeroki korytarz do pokoi szczególnie przy dzieciach

Ważne jest równeiż stworzenie wygodnej oraz funkcjonalnej łązienki, szczególnie, ze pomieszczenie to jest chyba najważniejsze w domu:
https://mobilipercasa.pl/?p=28

Na stronie jest opisane, na jakie aspekty dobrze jest zwrócić uwagę.
[img]https://mobilipercasa.pl/wp-content/uploads/2023/08/zielona-lazienka.webp[/img]
hakuro

Post 2023-10-17, 12:00  //  Wygodne rozwiazania w domu Odpowiedz z cytatem
Szukasz oryginalnych i funkcjonalnych rozwiązań dla swojego przyszłego domu? Wydaje mi się że możesz zajrzeć na projekty domów. Może tam czeka Twój idealny projekt.
Forum Banzaj.pl » Majsterkowanie, warsztat, narzędzia »  Wygodne rozwiazania w domu
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Aviar R67 - rzut okiem na prototyp

Recepcja

Login:
Hasło:
Pamiętaj mnie
Brak konta? Zarejestruj się!