Forum Banzaj.pl » Książka » Po zachodzie słońca - najnowsza książka Stephena Kinga

Po zachodzie słońca - najnowsza książka Stephena Kinga

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Rafal

Post 2009-05-07, 19:19  //  Po zachodzie słońca - najnowsza książka Stephena Kinga Odpowiedz z cytatem
Pomimo, iż ostatnio Stephen King przeplatał lepsze i gorsze kawałki, z niecierpliwością czekam na jego najnowszy zbiór odpowiadań pod tytułem "Po zachodzie słońca".

Z tego co się orientuje dzisiaj książka ma swoją premierę w Polsce. Bardzo jestem ciekaw co takiego King tym razem spłodził. Obiecuje dać znać jak przeczytem Smile

Najnowszy zbiór opowiadań mistrza horroru, Stephena Kinga, zawiera 13 krótkich tekstów, w tym wiele nowych, nigdy dotąd niepublikowanych. Niewielka wyrwa w otaczającej nas rzeczywistości potrafi sprawić, że świat staje się przerażającym i zadziwiającym miejscem. Po zmroku, po zachodzie słońca to, co oczywiste, staje się inne, nierozpoznawalne i niepokojące. Poznaj obsesje dręczące "Gingerbread Girl" i dwóch sąsiadów, którzy bez reszty zaangażowani w spór o ziemię, trafiają do naprawdę paskudnego miejsca. Przeczytaj o człowieku, który chciał interweniować w przypadku przemocy domowej i starszych ludziach, którzy w poszukiwaniu sposobu na przerwanie monotonii codzienności, posunęli się ciut zbyt daleko, o głuchoniemym autostopowiczu pomagającym pewnemu kierowcy uporać się z romansem jego żony oraz niewidomej dziewczynie, której pocałunki mają niezwykłą moc. Granica pomiędzy życiem a śmiercią, realnością a szaleństwem, zaciera się z każdą kolejną stroną.
Reklamy
swish

Post 2009-05-26, 22:51  //  Po zachodzie słońca - najnowsza książka Stephena Kinga Odpowiedz z cytatem
O ile pamietam taki sam tytul mial film z Piercem Brosnanem. Ale pewnie zbieznosc przypadkowa Smile
Forum Banzaj.pl » Książka »  Po zachodzie słońca - najnowsza książka Stephena Kinga
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Aviar R67 - rzut okiem na prototyp

Recepcja

Login:
Hasło:
Pamiętaj mnie
Brak konta? Zarejestruj się!