...może to grozić rakiem!!!
Witam,
Ostatnio kilkakrotnie spotykałem młode kobiety rozmawiające przez telefon komórkowy: komórka była bokiem głowy przyciskana do ramienia.
Kilka lat temu czytałem gdzieś, że prowadzenie w ten sposób rozmów telefonicznych może spowodować ból szyi, a dokładniej szyjnego odcinka kręgosłupa. Czynaprawdę warto narażać się na bolesne dolegliwości tego odcinka kręgosłupa już w młodym wieku?
Może być jeszcze gorzej: osoby zbyt często korzystające z telefonu komórkowego narażają się na częstsze pojawienie się nowotworu nerwu słuchowego lub ślinianki przyusznej. Podaję tę informację na podstawie artykułu Pana Tadeusza Oszubskiego: „Niezdrowe komórki”. Artykuł ten jest zamieszczony na stronach 106-108 numeru 11-12 (77-7 listopad-grudzień 2014 dwumiesięcznika „Natura i Ty”.
Moim zdaniem często rozmawiając przez komórkę przyciskaną bokiem głowy do ramienia to zagrożenie rakiem jeszcze bardziej zwiększamy.
Może jednak lepiej w czasie rozmowy trzymać komórkę w ręce?
Wyjaśnienie: Nie mam żadnego kontaktu z Redakcją tego czasopisma, ani z Autorką artykułu. Jestem tylko stałym i wieloletnim czytelnikiem tego czasopisma.
Pozdrawiam,
dickkormor