Witam, otwieram firmę cateringową. Proszę o porady dotyczące sprzętu (konkretni producenci bo można się w tym pogubić):
- myślę o piecu konwekcyjno-parowym firmy unox (doradził producent więc ciężko coś powiedzieć)
-kuchni gazowej 4 lub 6 palnikowej
-szafie chłodniczej albo jednej 2-drzwiowej albo dwóch 1-drzwiowych
- blenderze waringa
-szatkownicy-cutterze firmy robot coupe
-termosach i pojemnikach termoizolacyjnych
-no i wszelkiego rodzaju garach, deskach, miskach, nożach itp.(bardziej chodzi mi o garnki bo są drogiei-Stalgast czy Hendi a może coś innego? z resztą dam sobie radę)
Poradźcie co można kupić używanego a w co lepiej zainwestować. Wiadomo, że sprzęt jest kosztowny więc nie chcę zrobić jakiegoś błędu na samym wstępie. No i oczywiście kwestia ewentualnego serwisu bo to też ważne na przyszłość. Z góry dziękuję za sugestie i pomoc.