Autor |
Wiadomość |
Shogo
|
2015-11-27, 14:21 // Gdzie kupić używane auto? |
|
Czy w Polsce istnieją jakieś sprawdzone miejsca, gdzie można mieć pewność, że deklarowany stan samochodu rzeczywiscie taki jest, czy za każdym razem trzeba poprzedzić zakup wizytą u specjalisty?
Myślę o kupnie samochodu, ale nie bardzo mam siły i środki trwonić pieniądze na upewnianie się, że samochód z ogłoszenia działa.
|
|
|
|
|
Reklamy
|
|
korner
|
2015-12-07, 13:46 // Gdzie kupić używane auto? |
|
------
|
|
|
|
|
gadmi
|
2015-12-08, 22:02 // Gdzie kupić używane auto? |
|
Jeśli chcesz żeby wszystko było pewne i zgodne z tym co na papierze, warto wziąć pod uwagę samochody poleasingowe. W LeasePlan będzie możliwość kupienia takiego samochodu. Biorą od nich samochody w leasing w firmie, gdzie pracuję. Dowiedziałem się, że w połowie grudnia otwierają salon z samochodami poleasingowymi. Też szukam i zamierzam je sprawdzić, bo to bardziej wiarygodne od prywatnych sprzedawców.
|
|
|
|
|
Shogo
|
2015-12-16, 11:55 // Gdzie kupić używane auto? |
|
gadmi - pierwszy plus, to że są w Warszawie - juz myślałem, czy mnie czeka wycieczka do Gliwic, ale to wygląda całkiem zachęcająco.
Ciekawe czy ta pewność co do stanu samochodu się mocno przekłada na cenę, bo właśnie z czegoś takiego bym skorzystał. Ale może ceny też są ok.
|
|
|
|
|
Alfi31
|
2016-01-14, 13:53 // Gdzie kupić używane auto? |
|
Tak się zabawnie składa że pare tygodni temu nabyłem samochód w LeasePlanie przy Malowniczej i muszę przyznać że jestem bardzo zadowolony. Kupiłem Superba z 2012r. za moim zdaniem uczciwą cenę. Oczywiście że na otomoto były tańsze egzemplarze ale przekonał mnie jednak aspekt pewnej historii samochodu i co najważniejsze - regularnie przeprowadzanych serwisów, gdzie każda naprawa czy wymiana części eksploatacyjnych odbywały się na bieżąco! Bardzo często auta z rąk prywatnych może i stoją pod kocem ale ich serwis jest prowadzony po najniższej linii oporu na zasadzie "jeszcze pojeździ", w aucie które było w leasingu nie było takiej możliwości. Po prostu są procedury, jest książka serwisowa, a jak coś się kończy np. rozrząd to się to po prostu wymienia.
|
|
|
|
|
Jaro87
|
2016-01-21, 20:48 // Gdzie kupić używane auto? |
|
Jak chcesz być pewien, że kupowany samochód to nie jest wrak na kółkach to musisz zainwestować w dokładne sprawdzenie kupowanego samochodu. Nie ma inne rady. Chociaż na pewno auto ze wiarygodną historią serwisowania i z polskiego salonu będzie lepszym wyborem niż samochód po sprowadzeniu z Niemiec z cofniętym licznikiem.
|
|
|
|
|
miszka
|
2016-01-27, 09:40 // Gdzie kupić używane auto? |
|
Ja polecam wybrać się do Niemiec po autko i kupować od osoby prywatnej Nawet trochę uszkodzone bardziej się opłaca sprowadzić na własną rękę do kraju niż kupować u nas Kupiłem już kilka razy samochód w naszych komisach i zawsze był to bubel teraz jeżdżę sam po auta do Niemiec
|
|
|
|
|
Stanisław
Miasto: Zabrze
|
|
|
|
|
leonna
|
2016-03-31, 20:47 // |
|
w komisie kupisz auto o kilkaset zl drożej niż warto. Ja zawsze patrzę na gumtree, olx, motogratce, automoto.
|
|
|
|
|
rokkok
|
2016-07-28, 19:37 // Gdzie kupić używane auto? |
|
swoje używane BMW znalazłem dzięki Bawaria Motors Katowice, takie o jakim marzyliśmy od dawna. Mają auta nowe, uzywane, serwis, także wszystkie czesci do aut. Dla mnie magiczne miejsce . dzisiaj jak myślę BMW nasuwa się Bawaria Motors
|
|
|
|
|
Tom88
|
2016-07-29, 10:40 // Gdzie kupić używane auto? |
|
Dużo daliście? Jaki model?
|
|
|
|
|
rokkok
|
2016-07-31, 17:14 // Gdzie kupić używane auto? |
|
wiesz co jest taka firma Gethelp która zajmuje się sprzadazą samochodów , własnie specjalnie je sprawdzają . Bubla tam nie kupisz na pewno, masz na to gwarancję. Znajomy mi mówił, bo sam tam wykupioną taką gwarancję. Naprawy na ich koszt, pomoc jak auto ci się uszkodzi, nawet geolokalizację mają
|
|
|
|
|
regio
|
2016-07-31, 20:44 // Gdzie kupić używane auto? |
|
Uzywane auta najlepiej kupować u dealerów danej marki. Też słyszałem dobre opinie o BMW z Bawarii Motors. Od takiego dealera jak się kupuje to jest po pierwsze sprawdzone technicznie, po drugie z pewnego źródła, po trzecie często ma się nawet długą gwarancję. Teraz to strach kupować od "ściągaczy".
|
|
|
|
|
banban
|
2018-11-26, 20:28 // Gdzie kupić używane auto? |
|
Ja po zakupie nowego auta zdecydowałem się na nowy etap w życiu związany z fascynają auto detailingiem. Takie zajęcie dawało mi wiele satysfakcji i spełnienia. Korzystałem z kosmetyków najlepszego polskeigo producenta https://sklep.cleantechco.pl/zastosowanie-kosmetykow-samochodowych
|
|
|
|
|
Algo
|
|
|
|
|
korner
|
2019-03-13, 12:45 // Gdzie kupić używane auto? |
|
Ja osobiście nie polecam kupować samochodu używanego. Dlaczego? Niestety, ale części w takim aucie bardzo szybko się psują... A ciągłe kupowanie nowych części jest dosyć kłopotliwe, które nawiasem mówiąc kupowałem w sklepie z częściami samochodowymi w Żarach - https://moto-fart.pl/
|
|
|
|
|
borate
|
2019-03-26, 22:51 // Gdzie kupić używane auto? |
|
Używkę najlepiej brać od kogoś znajomego co wiemy jak traktował samochód. Większa pewno. A i tak warto sprawdzić przed zakupem. Jest jeszcze kwestia ubezpieczenia, można przepisać od starego właściciela na siebie o czym tu mowa https://kioskpolis.pl/przepisanie-ubezpieczenia-krok-po-kroku/
|
|
|
|
|
delmen
|
2019-05-04, 06:10 // Gdzie kupić używane auto? |
|
Rozumiem, że interesuje Was bezpieczny zakup wysokiej jakości samochodu używanego w rozsądnej cenie. Może brzmi to dość nierealnie ale jest możliwe. Gdzie? w salonach takich jak jak http://www.nhmotors.pl/ w Krakowie. Mają w swojej ofercie samochody używane, dokładnie sprawdzone przed wystawieniem na sprzedaż. Są to auta z wiekiem poniżej 8 lat, przebiegiem do 150 tys km, pełną historią przeglądów i pakietem pomocy drogowej Assistance. W takich miejscach można bez obaw auto używane kupować, na pewno będzie w doskonałym stanie.
|
|
|
|
|
crash
|
|
|
|
|
Marlenka33
|
2020-05-18, 21:50 // Gdzie kupić używane auto? |
|
Jeśli szukacie używanego auta w bardzo dobrym stanie to odsyłam na https://homefree.eu/pl/cat/motoryzacja-1 . To portal gdzie można znaleźć samochody z drugiej ręki na terenie całego kraju. Tak samo można wystawić też swoje ogłoszenie. Zobaczcie koniecznie, znam takich którym już się w ten sposób udało. I to znaleźć samochody w naprawdę rozsądnej cenie.
|
|
|
|
|