Autor |
Wiadomość |
tomekmoskwicz
|
2016-03-02, 12:00 // Co na bóle migrenowe? |
|
Hej,
Macie może jakieś swoje sposoby na bóle migrenowe? Pytam, bo dosyć mocno je przechodzę. A nie chcę tak się szprycować środkami przeciwbólowymi.
|
|
|
|
|
Reklamy
|
|
draco
|
2016-03-02, 13:53 // Co na bóle migrenowe? |
|
Ja kiedyś brałem dużo leków. Na początku pomagał zwykły paracetamol ale potem się przyzwyczajałem. Z czasem przestał mi pomagaća nawet mocnieszy Ibuprom. Byłem u neurologa i ten powiedział,ze powinienem na jakis czas odstawić leki bo mogę się uzależnic. Wspomniał również o osteopatii. Postanowiłem sprobować bo napady migrenowe miałem dość często i było to dokuczliwe.
Z każdym kolejnym zabiegiem czuję się lepiej i szczerze powiedziawszy to żałuję,ze nie wiedziałem o tym wcześniej.
|
|
|
|
|
namdu
|
2016-03-15, 11:56 // Co na bóle migrenowe? |
|
Mi czasem pomaga lufka jakiegoś mocnego trunku. Zanim mroczki wejdą na oczy, bo jak to się już wydarzy, to nic nie pomoże :/
|
|
|
|
|
manoko
|
2016-04-02, 14:31 // |
|
Ja słyszałam od mojej koleżanki co też miała migreny, że od momentu jak pije wodę zjonzowaną to przechodzi je znacznie łaskawiej. Nie wiem dokładnie co to za rodzaj bólu ale z tego co się orientuję to taka woda jest bardzo zdrowa, ponieważ wyrównuje nam nasze pH
|
|
|
|
|
error
|
2016-06-30, 11:33 // Co na bóle migrenowe? |
|
Ja mam migreny i najbardziej pomaga mi po prostu ciepły prysznic i relaks w domu. Jak dopada mnie ból głowy co w sumie nie jest takie częste to po prostu idę do łożkka i staram się zrelaksować. Z leków to najczęściej przyjmuję ibuprom
Ewentualnie pyralgin chociaz lepsze działanie w moim przypadku ma jednak ibuprom.
Kiedyś brałem ketonal ale zrezygnowałem bo balem się uzależnić.
|
|
|
|
|
Bebot
|
2016-06-30, 23:28 // Co na bóle migrenowe? |
|
Ja bawiłem się z bólami głowy ponad 5 lat, bo żaden lekarz nie potrafił zdiagnozować co mi jest. W końcu pewna mądra pani neurolog stwierdziła, że mam najzwyklejszą migrenę z aurą, czyli zanim zaczyna się ból głowy zwężają mi się naczynia krwionośne i tracę czucie w którejś ręce i adekwatnie w twarzy po tej samej stronie, a czasem także na języku i mam mroczki przed oczami. Poleciła mi tabletki Coffepirine i to jedyne co mi pomaga, co prawda nie zawsze w pełni, ale lepsze to niż nic. Dodatkowo opakowanie kosztuje chyba mniej niż 5 zł i nie jest na receptę, więc myślę że jak ktoś ma problemy migrenowe to warto spróbować. Ogólnie brania tabletek nie ma co się bać, bo są po to, żeby właśnie pomagały i żebyśmy tak nie cierpieli. Przed tymi tabletkami jedyny sposób, który dawał mierne i chwilowe rezultaty to były chłodne okłady na głowę.
|
|
|
|
|
slawi
|
2016-09-02, 20:19 // Co na bóle migrenowe? |
|
A u neurologa byłeś? Jeśli nie, to koniecznie przejdź się do dobrego specjalisty. Jeśli jesteś z Warszawy, to polecam klinikę Psychomedic. Mają tam świetnych specjalistów. Można się do nich umówić telefonicznie pod nr 22 253 88 88. Być może znajdą przyczynę, którą da się wyeliminować.
|
|
|
|
|
sylwia4012
|
2020-09-16, 15:13 // Co na bóle migrenowe? |
|
Jeśli takie bóle migrenowe utrzymują się dłuższy okres czasu to niezbędną może być wizyta u neurologa. Ja polecam ci tą https://cmp.med.pl/cmp-bialoleka/neurolog/ poradnię neurologiczną bo tam mają prawdziwych specjalistów. Mój ojciec się tam leczył i przebiegło pomyślnie.
|
|
|
|
|
keks
|
|
|
|
|
Marlenka33
|
2021-04-13, 20:05 // Co na bóle migrenowe? |
|
Migrenowe bóle głowy potrafią mocno dać się we znaki. Na pewno nie można próbować leczyć się na własną rękę, wizyta u specjalisty jest konieczna i badania potwierdzające, że bóle głowy mają podłoże migrenowe. Co do leków - na https://baza-lekow.com.pl/neurologia/migrena/ macie pełną listę stosowanych w leczeniu. Mozna zapoznać się z ich składem, dawkowaniem, działaniem. Oczywiście o doborze odpowiedniego zadecyduje lekarz.
|
|
|
|
|
riddle
|
2021-06-17, 07:39 // Co na bóle migrenowe? |
|
Sama miałam kiedyś wieksze problemy z migrenami, w ostatnim czasie się zmniejszyły bo zmieniłam niektore rzeczy w swoim życiu
kładę się spać wcześniej i o regularnych porach
wysypiam się ( śpię 7-8 godzin dziennie)
nie jem sytej kolacji
jak równiez ograniczyłam stres oraz nie przepracowuję się tak jak kiedyś.....
Jeśli nie pomoże Wam zmiana stylu życia polecam zastanowić sie nad marihuaną medyczną:
https://centrum-mk.pl/wplyw-marihuany-na-organizm-plusy-i-minusy-marihuany
Ma dobre działanie w leczeniu bolu.
|
|
|
|
|
sylwia4012
|
2021-08-08, 20:03 // Co na bóle migrenowe? |
|
Jeszcze ostatnio znajoma była u warszawskiego neurologa dr Szymańskiego i zaczyna leczenie migren toksyną botulinową - nowość. Na http://neurolog-szymanski.pl/ jest opisana ta metoda i jej skuteczność
|
|
|
|
|
Kewiori
|
2022-12-13, 14:46 // Co na bóle migrenowe? |
|
Pamiętajcie, że bóle głowy nie są zawsze spowodowane migreną. Jeśli są one naprawdę bardzo bolesne to warto pomyśleć o wizycie u odpowiedniego specjalisty. Ja byłem u Pana Macieja Mielczarka - neurochirurga w Pile, doskonały specjalista.
|
|
|
|
|
hakuro
|
2023-03-01, 10:11 // Co na bóle migrenowe? |
|
med24 polecam wizytę, nie drogo bo tylko 79 zł za telekonsultację. Pani doktor do mnie oddzwoniła o umówionej godzinie - oni tam w ogóle mają plus minus 15 minut także się nie stresujecie jak ja że ktoś nie oddzwonił dokładnie o 10:50 dostałam po wizycie zalecenia oraz ereceptę.
|
|
|
|
|