Forum Banzaj.pl » Majsterkowanie, warsztat, narzędzia » Blacha trapezowa czy blachodachówka

Blacha trapezowa czy blachodachówka

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
error

Post 2024-11-12, 13:34  //  Blacha trapezowa czy blachodachówka Odpowiedz z cytatem
Jak w temacie. Co polecicie i co Waszym zdaniem będzie lepszym rozwiązaniem?
Reklamy
draco

Post 2024-11-13, 10:29  //  Blacha trapezowa czy blachodachówka Odpowiedz z cytatem
Cześć, ja akurat mam blachę trapezową na garażu, a na domu blachodachówkę, więc coś tam mogę podpowiedzieć. Blacha trapezowa wychodzi trochę taniej i faktycznie jest bardziej wytrzymała, ale wygląda trochę surowo, bardziej pasuje do budynków gospodarczych. Blachodachówka z kolei lepiej się prezentuje na domach, ale warto zainwestować w lepszą powłokę ochronną, żeby nie rdzewiała po paru latach. No i jeszcze patrz na grubość blachy, im grubsza, tym dłużej wytrzyma – te cienkie szybko się wyginają od wiatru czy gradu. Cena różni się w zależności od powłoki i producenta, ale myślę, że warto porównać kilka ofert, bo różnice potrafią być spore. Zamówienie polecam złozyć najlepiej na stronie producenta, od siebie polecam kontakt z firmą https://pokrycia.pl/blacha
Forum Banzaj.pl » Majsterkowanie, warsztat, narzędzia »  Blacha trapezowa czy blachodachówka
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Aviar R67 - rzut okiem na prototyp

Recepcja

Login:
Hasło:
Pamiętaj mnie
Brak konta? Zarejestruj się!